adresgegevens 2019

hondjes

Over ons

Iet CremersIet Cremers
"Nadat ik jaren in verschillende takken van de gezondheidszorg had gewerkt is het idee ontstaan om een zorgboerderij te beginnen. Ik ben ongeveer tien jaar bezig geweest om mijn droom waar te maken. In 2008 was het bestemmingsplan rond en het ondernemersplan voltooid en heb ik mijn zorgboerderij geopend. Tot op de dag van vandaag ben ik hier heel blij mee en als ik de keuze opnieuw zou moeten maken zou ik meteen weer beginnen. Ik heb de zorg voor mensen kunnen combineren met dieren en de moestuin en heb het geluk dat we hier mogen wonen op deze boerderij. Het buitenleven en de natuur was als kind al mijn passie. Ook de gezondheidszorg zit in het bloed, mijn vijf zussen werken of hebben allemaal in de zorg gewerkt. Wat ik voor ogen heb met onze zorgboerderij is op een natuurlijke manier 'Samen zin geven aan de dag'. Het resultaat is nooit het doel van de werkzaamheden. Van belang is om werkgevoel te creëren en niet of dit productief werk is, want het gaat om het plezier. Het motto is zin geven aan de dag en zin hebben in de dag, erbij horen, meetellen en eigenwaarde hebben. Dat vind ik belangrijk!

 

Susanne Elfrink VerhofstadSusanne Elfrink Verhofstad
Inmiddels ben ik al vele jaren bekend met deze zorgboerderij. Ik kwam voor het eerst bij Iet als jong volwassene tijdens mijn SPW niveau vier opleiding. Daarna ben ik als vakantiekracht begonnen en ben ik na mijn vervolg opleiding als HBO Toegepast Psycholoog als werknemer gebleven.
Ik ben ondernemend en leergierig van karakter en heb er daarom voor gekozen om me enkele jaren terug ook te focussen op de jeugdzorg. Ik heb destijds enkele jaren als gespecialiseerd ambulant begeleidster met kinderen, jongeren en ouders gewerkt. In deze tijd ben ik nooit het contact met Iet verloren. Ik ben van tijd tot tijd nog teruggekeerd om te ondersteunen waar mogelijk.
Op een gegeven moment merkte ik dat ik het werken op de zorgboerderij begon te missen en om die reden ben ik opnieuw met Iet gaan kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Vanaf februari 2020 ben ik met veel plezier dan ook weer werknemer op deze zorgboerderij. De zorgboerderij trekt me zo omdat de manier van werken gelijkwaardig is, er een huiselijke sfeer hangt en iedere dag anders is. Het SAMENwerken met ieder die op de zorgboerderij komt is van grote waarde. Ik leer nog iedere dag van alle mensen die op de zorgboerderij komen.

 

Monique van Lanen

Monique van Lanen
Sinds 2012 ben ik vrijwillig als vertrouwenspersoon verbonden aan zorgboerderij samen. De belangrijkste taak van de vertrouwenspersoon is het opvangen van onze deelnemers, vrijwilligers en stagiaires wanneer ze in een impasse terecht komen in verband met hun werkzaamheden voor of deelname aan het zorgaanbod van "Zorgboerderij Samen" dus niet in het kader van andere impasses die geen verband hebben met de zorgboerderij. De vertrouwenspersoon kan hen op verschillende manieren helpen door hen bijvoorbeeld te ondersteunen bij een gesprek, nagaan wat voor oplossingsmogelijkheden er zijn, informeren over klachtenprocedures, advies geven wanneer daarnaar gevraagd wordt of doorverwijzen. Als vertrouwenspersoon ga ik altijd verantwoordelijk om met de informatie en er is een geheimhoudingsplicht. In mijn dagelijks leven ben ik psychiater en gewend om oplossingsgericht te denken.

 

Sjoerd Cornelissen

Sjoerd Cornelissen
Mijn naam is Sjoerd Cornelissen. ik loop inmiddels sinds 2016 mee op zorgboerderij Samen, begonnen met snuffelstage en verschillende stages. Mede door Iet die me erg geholpen heeft in mijn keuze voor de zorg, ben ik inmiddels alle drie de dagen aanwezig op de boerderij te vinden.
Zelf ben ik altijd vrolijk en houd ik van een grapje maken. Ook ben ik een erg sportief persoon en vind ik het leuk om samen te werken aan een goede conditie en gezondheid. Dit door wandelingen te maken of zelfs te gaan zwemmen. Ik ben zelf echt een buitenmens, wat fijn is omdat we regelmatig een wandeling maken of met de dieren aan de gang kunnen. Ook is er elk seizoen wat te doen in de moestuin. Wat voor mij zorgboerderij Samen bijzonder maakt is dat er voor iedereen wat wils is.
Mede door het fijne team wat we hebben is er altijd tijd voor iedereen, iedereen kan bij ons terecht voor een praatje.
Verder is de zorgboerderij echt een plek waar je lekker tot rust kunt komen of juist lekker actief bezig kunt zijn rondom de boerderij.

 

Vrijwilligers

Wij worden bijgestaan door een team van vrijwilligers met diverse achtergronden. Velen hebben in de zorg gewerkt of doen dat nog steeds. Anderen hebben affiniteit met de natuur of komen uit het boerenleven. En dan hebben we ook nog een aantal vrijwilligers voor incidentele klusjes of begeleidingsmomenten. Iedere dag zijn er naast ons vaste professionele team en de stagiaires twee vrijwilligers aanwezig. Hierdoor kunnen we onze bezoekers heel veel individuele aandacht geven.

contactgegevens

Venraijseweg 19, Overloon
0478 - 642129 | 06-11481234

iet.cremers@home.nl 

KvK 17209390
AGB code 98099794

keurmerken

Onze zorgboerderij heeft diverse keurmerken: 

 keurmerk zoonosen

logo SBB

 

Logo zorgboerderij Samen Overloon