hondjes

Over ons

Iet CremersIet Cremers
"Nadat ik jaren in verschillende takken van de gezondheidszorg had gewerkt is het idee ontstaan om een zorgboerderij te beginnen. Ik ben ongeveer tien jaar bezig geweest om mijn droom waar te maken. In 2008 was het bestemmingsplan rond en het ondernemersplan voltooid en heb ik mijn zorgboerderij geopend. Tot op de dag van vandaag ben ik hier heel blij mee en als ik de keuze opnieuw zou moeten maken zou ik meteen weer beginnen. Ik heb de zorg voor mensen kunnen combineren met dieren en de moestuin en heb het geluk dat we hier mogen wonen op deze boerderij. Het buitenleven en de natuur was als kind al mijn passie. Ook de gezondheidszorg zit in het bloed, mijn vijf zussen werken of hebben allemaal in de zorg gewerkt. Wat ik voor ogen heb met onze zorgboerderij is op een natuurlijke manier 'Samen zin geven aan de dag'. Het resultaat is nooit het doel van de werkzaamheden. Van belang is om werkgevoel te creëren en niet of dit productief werk is, want het gaat om het plezier. Het motto is zin geven aan de dag en zin hebben in de dag, erbij horen, meetellen en eigenwaarde hebben. Dat vind ik belangrijk!

 

Susanne Verhofstad

Susanne Verhofstad
"Ik ben Susanne en werk al enkele jaren op deze zorgboerderij. Ik kwam in contact met de zorgboerderij tijdens mijn mbo opleiding 'Sociaal Pedagogisch Werk' en ben in de vakanties en op vrije dagen ook tijdens mijn hbo opleiding 'Toegepaste Psychologie' terug blijven komen. Inmiddels ben ik als Toegepast Psycholoog nu in dienst bij deze zorgboerderij. Mijn visie is dat ieder mens gelijk is maar doordat ieder mens zijn eigen levenspad bewandelt, maakt deze andere dingen mee. Ik vind het belangrijk om elkaar te helpen en aan te vullen, want geen enkel mens weet zoveel als wij allen samen. Hulpverlenen zie ik als het inzetten van mijn kwaliteit om een ander weer op weg te helpen.  Het samenwerken en de gelijkwaardige benadering naar elkaar toe is iets wat deze zorgboerderij nastreeft. Vandaar dat ik nog steeds met veel plezier werkzaam ben bij deze zorgboerderij. Kleinschalig, betrokken, gezellig, warm en afgestemd op wensen en mogelijkheden van de bezoekers! U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen of gewoon eens een keer een kijkje te komen nemen."

 

Monique van Lanen

Monique van Lanen
Sinds enkele jaren ben ik vrijwillig als vertrouwenspersoon verbonden aan zorgboerderij samen. De belangrijkste taak van de vertrouwenspersoon is het opvangen van onze deelnemers, vrijwilligers en stagiaires wanneer ze in een impasse terecht komen in verband met hun werkzaamheden voor of deelname aan het zorgaanbod van "Zorgboerderij Samen" dus niet in het kader van andere impasses die geen verband hebben met de zorgboerderij. De vertrouwenspersoon kan hen op verschillende manieren helpen door hen bijvoorbeeld te ondersteunen bij een gesprek, nagaan wat voor oplossingsmogelijkheden er zijn, informeren over klachtenprocedures, advies geven wanneer daarnaar gevraagd wordt of doorverwijzen. Als vertrouwenspersoon ga ik altijd verantwoordelijk om met de informatie en er is een geheimhoudingsplicht. In mijn dagelijks leven ben ik psychiater en gewend om oplossingsgericht te denken.

 

Heleen DawudHeleen Dawud

Hoi, ik ben Heleen en werk inmiddels al meer dan zes jaar op deze zorgboerderij. 
In september 2009 ben ik hier begonnen voor een jaarstage vanuit de opleiding Sociaal Pedagogisch werk. Op dit moment ben ik bezig met het laatste jaar van mijn HBO opleiding Toegepaste Psychologie. Het werken op deze zorgboerderij ervaar ik als leuk. Het voelt ook niet echt als werken omdat de sfeer huiselijk en warm is. In het begin was ik veelal op de groep aan het werk en momenteel heb ik hier een neventaak bij en werk ik ook achter de schermen. Wat ik mensen op deze zorgboerderij wil meegeven is dat ze met een voldaan gevoel naar huis gaan. Het geeft mij tevens een voldaan gevoel als ik hierin een positieve bijdrage kan leveren. Het ondersteunen van mensen doe ik vanuit een gelijkwaardige benadering. In mijn ogen is iedereen gelijk.

 

Vrijwilligers
Wij worden bijgestaan door een team van vrijwilligers met diverse achtergronden. Velen hebben in de zorg gewerkt of doen dat nog steeds. Anderen hebben affiniteit met de natuur of komen uit het boerenleven. En dan hebben we ook nog een aantal vrijwilligers voor incidentele klusjes of begeleidingsmomenten. Iedere dag zijn er naast ons vaste professionele team en de stagiaires twee vrijwilligers aanwezig. Hierdoor kunnen we onze bezoekers heel veel individuele aandacht geven.

contactgegevens

Venrayseweg 19, Overloon
0478 - 642129 | 06-11481234

iet.cremers@home.nl 

KvK 17209390
AGB code 98099794

keurmerken

Calibris keurmerk   keurmerk zoonosen

Onze zorgboerderij heeft diverse keurmerken, waaronder sinds juni 2012 het kwaliteitssysteem voor Zorgboeren.  

 

kwaliteitswaarborg zorgboerderijen

 

 

  

Logo zorgboerderij Samen Overloon