Skip to main content

Over ons

Mathijs

Ik ben Mathijs van Gaal ben geboren te Beers, woon nu te Sint Anthonis samen met Jose van Hoenselaar. Van de lagere school uit ben ik de koks facilitair opleiding gaan volgen. Na een tijd te werken in de horeca ben ik me gaan omscholen naar de zorg. Heb daar 33 jaar in gewerkt, in de verstandelijk gehandicapten wereld en de Geestelijke gezondheidszorg. In 2018 ben ik begonnen bij Dagbesteding Tante Sjaan te Sint Anthonis. In 2020 kwam de zorgboerderij op ons pad om over te gaan nemen. Wat voor mij het belangrijkste is door samen dingen te doen kun je veel bereiken, soms nog meer als je alleen kunt. Op de boerderij moet je niets maar kun je veel dingen doen. Daar waar jij plezier in hebt.

José

Hallo, ik ben José van Hoenselaar, geboren in 1966 en woon in Sint Anthonis. Als beroep ben ik verzorgende. Na enkele jaren voor mijn gezin gezorgd te hebben ben ik weer als welzijnsbegeleidster begonnen bij zorgcentrum Op ‘t Hoogveld in Sint Anthonis. Deze functie is in maart 2015 komen te vervallen. Ik had al langere tijd het idee iets voor mezelf te beginnen: een eigen dagbesteding in Sint Anthonis! Na veel voorbereidingen was het zover. Ik kan met trots zeggen dat ik in januari 2015 van start ben gegaan met een dagbesteding genaamd: ‘Tante Sjaan’ in Sint Anthonis Ik heb dit initiatief vernoemd naar mijn tante die 98 jaar is geworden. Zij was voor mij een groot voorbeeld.
Nu in 2021 ligt er een nieuwe uitdaging voor de deur, en wel een zorgboerderij. Samen met mijn dochter Jens en vriend Mathijs gaan we dit bewerkstellen. Ik zal echter op de achtergrond aanwezig zijn. Ik heb er veel zin in om deze uitdaging aan te gaan.

Jens

Mijn naam is Jens Hoenselaar, geboren op 20 maart 1996. Sinds 1 juli 2021 mag ik werken op deze mooie boerderij met fantastische bezoekers, collega’s en vrijwilligers. Sinds 2022 mag ik naast het werken ook wonen op de boerderij samen met mijn vriend. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de HAN te Nijmegen voor de opleiding SPH.
Wat een uitdaging vond ik het om deze nieuwe stap te maken en een zorgboerderij over te nemen. Ik heb het erg naar mijn zin op de boerderij en vind het leuk om samen met iedereen op de boerderij te denken over mogelijkheden die er nog liggen. 
Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan en mag zijn op de boerderij en zal hier ook altijd voor staan.

Auke

Hallo beste lezer.
Wat leuk dat je op onze site aan het kijken bent! Hopelijk vind je hier wat je zoekt.
Ik zal me even voorstellen: Auke Jacobs – Drabbels is mijn naam. Getrouwd en moeder van Scott en Enzo. Sinds 2015 ben ik te vinden op de boerderij. Begonnen als stagiaire (maatschappelijke zorg) en vakantiehulp. Tussendoor kwam ik naast mijn baan toen af en toe helpen. Dit beviel ons zo goed dat er een contract uitgerold is. 3 dagen in de week ben ik er tegenwoordig voor jullie!
Op de boerderij zijn er veel dingen die we SAMEN doen maar er is ook voldoende ruimte om individueel aan de slag te gaan. Erg fijne diversiteit. Er wordt met alles wat er te doen is gekeken wat je zelf wil en kan. Niks moet, (bijna) alles mag.
Tot slot.. Zelf zeg ik altijd, behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

Veronica

Ik ben Veronica Nabuurs, geboren op 2 juli 1967. Getrouwd, heb 3 kinderen en woon in Sint Anthonis.
Als ik niet bij de zorgboerderij werk, ben ik bezig met onze eigen groepsaccommodatie ‘Nabuurshoff’. In 2019 zijn we dit gestart en werkte ik als mantelzorgster.
In 2023 was ik op zoek naar een plek waar ik mijn passie voor de zorg voor mensen en dieren kon combineren. Sinds september ben ik begonnen en heb het er erg naar mijn zin!
Ik ben blij dat ik samen met de bezoekers, collega’s en vrijwilligers er een plek van kan maken ‘waar iedereen zichzelf kan zijn’.

Jeannette

Mijn naam is Jeannette Korsten en ik woon in Sint Anthonis. Als vertrouwenspersoon van Samen en Tante Sjaan wil ik ondersteunen in gesprekken en advies geven om samen tot een oplossing te komen. En indien nodig verwijs ik door naar de betrokken instanties. Je kunt mij bereiken via info@zorgboerderijsamen.nl. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Marieke

Mijn naam is Marieke Rongen geboren 04-12-1983 samenwonend met mijn partner en 2 kinderen in Meerlo. In mijn vrije tijd wandel ik graag. Na 20 jaar als verzorgende IG gewerkt te hebben bij mensen met NAH, had ik enorm veel zin in een nieuwe uitdaging. Sinds januari ben ik hier werkzaam, en heb hierin een goeie keuze gemaakt. Want ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Wat ik hier zo leuk vindt is de afwisseling in werk, bezig zijn met zowel dieren als mensen. En het mooiste vindt ik dan wel, dat je hier echt de tijd en de aandacht hebt voor de mensen. Wat vandaag niet is, komt morgen wel. En dit allemaal samen met de bezoekers, met ieders eigen invulling op hun eigen manier. Dit werk maakt dit Uniek.

Vrijwilligers

Wij worden bijgestaan door een team van vrijwilligers met diverse achtergronden. Zo komen sommige zelf uit de zorg of hebben zij altijd op een boerderij gewerkt. Een erg grote aanvulling op dat wat wij onze bezoekers kunnen aanbieden. Onze dank is erg groot dat deze vrijwilligers elke week weer voor ons klaarstaan.